7 septembrie 2009

Part II

-Diana!E tarziu,astazi ai examen!
Niciun raspuns.
-Hai Diana!Trebuie sa mananci ceva!
Vazand ca nu raspunde,tatal ei se duce la ea in camera sa o trezeasca,dar nu era in pat;nici nu era deranjat,ca si cand nu ar fi dormit acolo.Aprinse apoi luimina si deschise usa larg.Diana era cu capul pe birou,adormise,probabil acolo.Se apropie s-o trezeasca si-i puse mana pe frunte.Ardea ca un bulgare de jar si era transpirata toata;cand in sfarsit a trezit-o a inceput sa tremure si sa delireze.
-Tina!Vino repede!adu-mi un prosop si suna la salvare!
Era una din crisele obisnuite ale Dianei.Deseori se trezea in astfel de crize,iar acum Andrei si Tina stiau exact ce sa faca pentru a-i potoli reactiile.
De aceasta data,insa,a fost mai grav.Andrei a pus-o in pat,a infasurat-o intr-un cearsaf ud si au asteptat salvarea.Ardea ca jarul si nu-si putea stapanii tremuratul.Plangea... lacrimile se scurgeau amar pe obrazul arzand ,incercand parca sa-i potoleasca flacarile.
Dupa jumatate de ora paramedicii au reusit s-o stabilizeze si au recomandat o internare de cateva zile.
A pierdut examenul... si nu numai.Diana era obisnuita sa piarda.Si-a pierdut linistea,si-a pierdut copilaria.Tot ce-si aminteste se leaga de spitale,medici,interventii chirurgicale,spitalizari,recuperari.... Dupa 16 ani petrecuti in spitale,vizite la diferiti doctori,in diferite tari,nimeni nu-si putea explica natura crizelor Dianei.
Zilele de spitalizare s-au ttransformat incetul cu incetul in saptamani,apoi luni.Luni intregi de suferinte,crize,dureri,analize si multe,multe medicamente.Totul in zadar.Nimic nu o facea sa se simta mai bine .Andrei si Tina priveau cu disperare cum ceea ce ei iubeau mai mult pe Pamant se stinge incet asemeni unei lampi careia i-se sfarseste gazul.Disperarea lor atingea cote maxime;iubirea lor si speranta ca,intr-o zi,Diana se va face bine,erau singurele care ii tineau impreuna.
In toti acesti ani,Tina a trimis analizele Dianei la diferite clinici din lume si obisnuia sa trimita aproape lunar date cu privire la evolutia starii ei ,dar nu primea niciun raspuns concert.
Dea-a lungul acestor ani ,Diana avea perioade in care se simtea extraordinar de bine si nimeni nu ar fi citit suferinta din ochii ei si perioadae in care disparea efectiv din viata sociala,rapusa de crizele unei boli necunoscute,inca.
In final... au trecut 3 luni de perfuzii,hrana lichida,febra,miros de spital aproape familiar... se simtea mai bine .Deja 5 zile fara crize,avea pofta de mancare,reactiona la medicamente;toate aceste semne au dus rapid la externare.

Va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu